Gelukkig Nieuwjaar

Hallo allemaal,

Nog heel even en dan zit het jaar er alweer op. Een kort moment van reflectie nog, een terugblik op wat er allemaal wel en niet gebeurd is, de kilometers die wel en niet gemaakt zijn en de verhalen die al verteld zijn of eigenlijk nog verteld moeten worden.

En dan staat 2020 voor de deur.

Tijd voor nieuwe plannen, nieuwe doelstellingen en nieuwe verhalen.

Voor MarathonPlus wordt dit in ieder geval een memorabel jaar, want 17 maart 2010 was de dag waarop het allemaal begon. Dat was de dag dat ik samen met Eric de Vries tijdens een avondje praten over het ultralopen onder het genot van een goed glas wijn het idee opgevat heb om onze vereniging op te richten. Een idee dat op 30 juni 2010 ook daadwerkelijk gerealiseerd werd met de formele oprichting van AV MarathonPlus en de ondertekening van de oprichtingsakte.

Het zal niemand verbazen als ik zeg dat de afgelopen tien jaar voorbij gevlogen zijn. En jeetje, wat hebben we allemaal meegemaakt in die tijd. Prachtige wedstrijdresultaten van MarathonPlus-lopers, mooie trainingslopen samen en bijzondere wedstrijden zoals de MarathonPlus Centennial 50 & 100 kilometer en het Ultrafestival Deventer.

Maar tegelijkertijd stel ik vast dat het niet mee valt om een mooie vereniging gaande te houden. In deze tijd zijn we allemaal druk en voor velen gaat het uiteindelijk om het lopen zelf. Daar ligt dan ook een mooie en moeilijke taak om MarathonPlus ook het volgende decennium door te laten komen.

Natuurlijk is het 10-jarig bestaan van MarathonPlus een feestje en dat zullen we in 2020 dan ook gezellig met elkaar gaan vieren. Plannen daarvoor zijn er al, maar daar zal ik jullie t.z.t. verder over informeren.

Voor nu wens ik iedereen vooral een geweldige jaarwisseling, een prachtige start van het nieuwe jaar en een sportief, gezond, gezellig en gelukkig 2020.

Met hartelijke groet,
Ed van Beek, voorzitter AV MarathonPlus