MarathonPlus Ultrafestival Deventer

De 24 Uur van Deventer, De 12 Uur van Deventer,
De Zes Uur van Deventer en De Drie Uur van
Deventer en Het Uur van Deventer

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024 vindt op de wielerbaan Keizerslanden in Deventer de 7e editie van het Ultrafestival Deventer plaats. Naast de hoofdafstand, De 24 Uur van Deventer, vinden ook De 12 Uur van Deventer, De Zes Uur van Deventer, De Drie Uur van Deventer en Het Uur van Deventer plaats.

Informatie in PDF

Het Parcours

De wielerbaan Keizerslanden is volledig vlak en geasfalteerd en heeft een totale lengte van 1289 meter. Het parcours is officieel opgemeten voor certificering, waardoor nationale, Europese- en wereldrecords ook kunnen worden erkend indien ze worden gelopen.

Plaatsen van voertuigen en tenten

De gemeente Deventer staat het plaatsen van voertuigen op of langs de wielerbaan niet toe. Wel is er naast de wielerbaan een hoekje waar een eventuele caravan of camper in overleg met de organisatie geplaatst kan worden. Op een beperkt gedeelte van het parcours is er voor de deelnemers gelegenheid tot het plaatsen van een (kleine) tent en/of een tafel(tje)/stoelen voor de eigen verzorging. Het is deelnemers niet toegestaan deze zonder overleg met de organisatie te plaatsen. Dit houdt dus in dat deze zaken alleen op aanwijzing van de organisatie geplaatst kunnen en mogen worden, maar om eventuele vragen voor te zijn, er is meer dan genoeg plaats.

Clubhuis AV Daventria 1906

Verder kunnen deelnemers, begeleiding en toeschouwers gebruik maken van het clubhuis van AV Daventria 1906, dat direct naast het wedstrijdparcours gelegen is en dat gedurende de gehele wedstrijd geopend zal zijn.

Aanvangstijden

De aanvangstijden van de drie onderdelen zijn:

Rondenregistratie

De tijd- c.q. afstandsregistratie wordt verzorgd door SQM. De rondenregistratie is te zien op een scherm langs het parcours. Het startnummer dient te allen tijde goed zichtbaar te zijn en mag niet onder een shirt of jack gedragen worden.

Deelnemerscategorieën

De 24 Uur van Deventer, De 12 Uur van Deventer, De Zes Uur van Deventer, De Drie Uur van Deventer en Het Uur van Deventer kent een verdeling in mannen senioren en mannen veteranen en vrouwen senioren en vrouwen veteranen. Voor alle klassementen geldt dat er prijzen zijn in de vorm van bekers voor de nummers 1 tot en met 3 van de wedstrijd.

Nationaal kampioenschap 24 uur

De 24 Uur van Deventer vormt ook dit jaar het decor van het Nationaal kampioenschap 24 Uur. Na afloop van de 24 uur vindt de officiële prijsuitreiking van het nationaal kampioenschap 24 uur plaats.

Herinnering

Voor iedere finisher op zijn of haar discipline wacht een fraaie herinneringsmedaille aan de finish.

Verzorging

De door de organisatie verstrekte verzorging voorziet in een rijke bevoorrading met o.a. koffie, thee, bouillon, cola, water, sportdrank, sinaasappels, bananen, chocola, yoghurt, notenmelange, energierepen enz. enz.
Voor de deelnemers van de 24 Uur van Deventer is er ook pasta (macaroni) met bolognaisesaus (met gehakt) beschikbaar. Deze is vanaf ca. 18:00 uur beschikbaar.
In de ochtend (zondag 14 juli) zijn er voor de deelnemers van De 24 Uur van Deventer en De 12 Uur van Deventer broodjes met kaas, ham en één zoet beleg beschikbaar.

Toiletfaciliteiten

Direct aan het parcours voorziet de organisatie in toiletgelegenheid in de vorm van een aantal Dixies. Deelnemers hoeven hierdoor niet van het parcours af.

Adresgegevens

Het clubhuis van AV Daventria 1906 is op zaterdag 13 juli a.s. vanaf 12:00 uur geopend.

Het adres voor de navigatie is: Borgelerdijk 2 - 7415 ZN DEVENTER.

Startnummers

Startnummers en andere zaken liggen daar klaar voor iedere deelnemer.

Inschrijven

Aanmelden kan via inschrijven.nl